Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Από το 1999 το Σιγά Σιγά άνοιξε τις πόρτες του και ξεκίνησε τη λειτουργία του στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου.
Εκεί ακριβώς παραμένει και σήμερα, στην οδό Μινωταύρου 2, λίγο πιο κάτω από το πάρκο Θεοτοκόπουλου και συνεχίζει να σας σερβίρει, όπως ακριβώς είχε εμπνευστεί ο άνθρωπος που το δημιούργησε, ο Κώστας Μητσόπουλος, δηλαδή… σιγά-σιγά!

Κάτω από τον ίσκιο της παχιάς βουκαμβίλιας του οι παρέες δίνουν ραντεβού τα καλοκαίρια. Και ξεχειμωνιάζουν κάτω από την κλασική τοιχογραφία του κουτουκιού που ζωγράφισε ο Steve Sacatos στον εσωτερικό του χώρο. Ο χάρτης με τις τέσσερις εποχές παραμένει στη θέση του εδώ και χρόνια, για να μας θυμίζει ότι ο «γεροχρόνος» όσο και αν περνάει, μας χαρίζει κάθε μέρα όμορφες αναμνήσεις. Φωτογραφίες και κάδρα από αγαπημένα πρόσωπα πρωταγωνιστούν σε κάθε γωνιά του Σιγά. Ιστορίες στο μπαρ από μποέμ φυσιογνωμίες της πόλης και συνταγές της «μαμάς» σερβίρονται συνοδεία καλού κρασιού.

Εδώ και χρόνια η μαγική συνταγή του Σιγά Σιγά είναι η αίσθηση που σου αφήνει το ζεστό και οικείο του περιβάλλον. Η εξυπηρέτηση με χαμόγελο. Το τσούγκρισμα των ποτηριών ανάμεσα σε φίλους. Η μεσημεριανή απόδραση στο κέντρο της πόλης. Οι παραδοσιακές γεύσεις. Το κλασικό κέρασμα. Η βραδινή έξοδος. Η κρητική φιλοξενία. Όλοι συναντιόμαστε εδώ! Φοιτητές, νέοι, αστοί, εργάτες, καλλιτέχνες, ταξιδιώτες.

Μέχρι και σήμερα το Σιγά Σιγά συνεχίζει να γράφει τη δική του «ιστορία» διατηρώντας τη φιλοσοφία που το καθιέρωσε. Νόστιμες γεύσεις, όμορφες παρέες, καλή μουσική και παγωμένη ρακή. Χρειαζόμαστε κάτι άλλο;